Przejdź do menu głównego Przejdź do treści

REKLAMA

Przejadanie się w święta to norma. Jak sobie z tym radzić?

Z czym kojarzą nam się święta? Oczywiście z jedzeniem, suto zastawionym stołem, na dodatek często z ciężko strawnymi potrawami.

Szacowany czas czytania: 00:49

O tym jak sobie radzić i jak pomóc organizmowi, rozmawiał Mariusz Osyra z Małgorzatą Stanior – częstochowską dietetyk kliniczną:

Święta oraz spotkania z rodziną przy stole to trudny czas na trzymanie diety:

Mięta, kminek, oregano, rozmaryn. To zioła, które pomogą naszemu organizmowi w trawieniu ciężkostrawnych potraw. Warto dodać je do przygotowywanych dań:

Jeśli możemy, unikajmy słodyczy!

Jak wykorzystać to, co zostanie w lodówce tuż po świętach:

– rozmawiał Mariusz Osyra.

Wokół Ciebie dzieją się rzeczy ważne lub zabawne?
Nakręciłeś ciekawy film, zrobiłeś dobre zdjęcie?
Interesuje nas wszystko, co interesuje Ciebie i co dla Ciebie jest ważne.
Napisz do Radia Jura TUTAJ!

REKLAMA