Przejadanie się w święta to norma. Jak sobie z tym radzić?
Z czym kojarzą nam się święta? Oczywiście z jedzeniem, suto zastawionym stołem, na dodatek często z ciężko strawnymi potrawami.
O tym jak sobie radzić i jak pomóc organizmowi, rozmawiał Mariusz Osyra z Małgorzatą Stanior – częstochowską dietetyk kliniczną:
Święta oraz spotkania z rodziną przy stole to trudny czas na trzymanie diety:
Mięta, kminek, oregano, rozmaryn. To zioła, które pomogą naszemu organizmowi w trawieniu ciężkostrawnych potraw. Warto dodać je do przygotowywanych dań:
Jeśli możemy, unikajmy słodyczy!
Jak wykorzystać to, co zostanie w lodówce tuż po świętach:
– rozmawiał Mariusz Osyra.
Wokół Ciebie dzieją się rzeczy ważne lub zabawne?
Nakręciłeś ciekawy film, zrobiłeś dobre zdjęcie?
Interesuje nas wszystko, co interesuje Ciebie i co dla Ciebie jest ważne.
Napisz do Radia Jura TUTAJ!