Radio Jura Home

MOJE MIASTO MOJE RADIO • Częstochowa 93.8 FM Słuchaj Online Facebook YouTube Twitter

Szef kuchni poleca: Pora wrzucić coś smacznego na ruszt!

Facebook Twitter

Majówka to czas inauguracji sezonu grillowego. Jak grillować, by było smacznie i zdrowo? Jakie dodatki urozmaicą nam ucztę? Między innymi te pytania zadaliśmy ekspertowi od kuchni.

Podpowiada Grzegorz Ciemienga – kucharz z restauracji „Gospoda Złoty Garniec”:

Czym jest grillowanie i dlaczego jest tak popularne?

Co jest nam potrzebne do grillowania?

Co wybrać: brykiet czy węgiel?

Czym rozpalać grilla, a czego w tym celu lepiej nie używać?

Co można polecić na grilla?

Słowo o metodach grillowania:

Jak przygotować kiełbasę z grilla?

Przygotowanie karkówki, o czym pamiętać?

Karkówka wieprzowa czy wołowa?

Ryby z grilla, o czym pamiętać przy ich przygotowywaniu na ruszcie?

Warzywa z grilla, dlaczego warto je przygotowywać?

Jak dobrze przyrządzić warzywa na grillu?

Grill a nasze zdrowie:

Dipy na bazie kefirów, co poleca specjalista?

Używajmy różnych marynat do różnych mięs:

Owoce z grilla? Czemu nie!

Jak przygotować dobrą kaszankę na grillu?

Po udanym grillowaniu na łonie natury powinniśmy…

Życzymy Smacznego! Materiał przygotował Paweł Stępniewski.

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj