Szef kuchni Artur Bodziachowski dzieli się świątecznymi smakami i zapachami
Wigilijne smaki i zapachy w kuchni, w naszej tradycji w dużej mierze odpowiadają za to jak bardzo udane będą to Święta. Nie wyobrażamy sobie tych rodzinnych dni bez określonych przypraw, wyczekiwanych potraw: smaku kapusty z grochem czy pachnącej zupy grzybowej na stole. W podróż ze smakiem zabrał nas Artur Bodziachowski - szef kuchni.

Rozmawiamy o tym jak tradycyjne receptury można połączyć z nowoczesnymi poszukiwaniami w kuchni:
Przy świątecznym stole ważny jest efekt zaskoczenia – najpierw wzrokowy a potem smakowy:
Skoro świąteczne podstawowe potrawy, to oczywiście nie możemy obejść się bez słodkości, ciast i innych podobnych przysmaków
Nasz rozmówca, specjalista i kucharz poleca jeszcze tegoroczne skrócone menu na smakowitą Wigilię:
– z mówił szef kuchni Artur Bodziachowski, z którym rozmawiał Mariusz Osyra.
Czytaj także: