Radio Jura Home

MOJE MIASTO MOJE RADIO • Częstochowa 93.8 FM Słuchaj Online Facebook YouTube Twitter

R E K L A M A

R E K L A M A

Szef kuchni Artur Bodziachowski dzieli się świątecznymi smakami i zapachami

Facebook Twitter

Wigilijne smaki i zapachy w kuchni, w naszej tradycji w dużej mierze odpowiadają za to jak bardzo udane będą to Święta. Nie wyobrażamy sobie tych rodzinnych dni bez określonych przypraw, wyczekiwanych potraw: smaku kapusty z grochem czy pachnącej zupy grzybowej na stole. W podróż ze smakiem zabrał nas Artur Bodziachowski - szef kuchni.

Rozmawiamy o tym jak tradycyjne receptury można połączyć z nowoczesnymi poszukiwaniami w kuchni:

Przy świątecznym stole ważny jest efekt zaskoczenia – najpierw wzrokowy a potem smakowy:

Skoro świąteczne podstawowe potrawy, to oczywiście nie możemy obejść się bez słodkości, ciast i innych podobnych przysmaków

Nasz rozmówca, specjalista i kucharz poleca jeszcze tegoroczne skrócone menu na smakowitą Wigilię:

– z mówił szef kuchni Artur Bodziachowski, z którym rozmawiał Mariusz Osyra.

Czytaj także:

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj

Jak mija dzień? Sprawdź najważniejsze wiadomości z 18 lutego 2025

R E K L A M A