Radio Jura Home

MOJE MIASTO MOJE RADIO • Częstochowa 93.8 FM Słuchaj Online Facebook YouTube Twitter

R E K L A M A

R E K L A M A

Radio Jura w kuchni: pasta ze słonecznika z koperkiem i pietruszką. Pycha!

Facebook Twitter

Z cyklu: coś do chleba, u nas przepis na pastę z ziaren słonecznika, z dużą ilością koperku i pietruszki. Zielenina to samo zdrowie, więc tym bardziej polecamy. Pasta ze słonecznika. Spróbujesz?

Pasta świetnie smakuje na toście/ fot. Radio Jura

Radio Jura w kuchni: pasta ze słonecznika. Potrzebujemy:

1 i 1/2 szklanki ziaren słonecznika, trzeba je zalać wodę i namoczyć, najlepiej przez całą noc. Do tego 1/2 szklanki oleju, łyżka musztardy ziarnistej oraz łyżka soku z cytryny, pęczek koperku i pęczek pietruszki. Przyprawy: sól i pieprz.

pasta ze słonecznika

Pietruszka i koperek to samo zdrowie/ fot. Radio Jura

Radio Jura w kuchni: pasta ze słonecznika. Przygotowanie:

Namoczony słonecznik trzeba odcedzić i wypłukać, wkładamy do blendera, dodajemy musztardę z cytryną, wlewamy olej i miksujemy, tak by powstała pasta.

pasta ze słonecznika

Jeśli pasta jest za gęsta, można dodać więcej oleju/ fot. Radio Jura

Doprawiamy pastę solą i pieprzem, na koniec mieszamy z drobno posiekaną natką oraz koperkiem.

pasta ze słonecznika

Wygląda smacznie/fot. Radio Jura

Pasta ze słonecznika jest pyszna, no i zdrowa, bo przecież natka pietruszki to bomba witaminowa, ma więcej witaminy C niż pomarańcza!

Smacznego!

Czytaj także:

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj

Jak mija dzień? Sprawdź najważniejsze wiadomości z 11 lutego 2025

R E K L A M A