Radio Jura w kuchni: Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Szukasz pomysłu na szybki, smaczny i prosty obiad? Dobrze trafiłeś. Radio Jura w kuchni serwuje dziś makaron ze śmietaną, kurczakiem, pieczarkami i pietruszką. Spróbujesz?
Radio Jura w kuchni. Makaron z kurczakiem i pieczarkami – składniki:
Do przygotowania dania potrzebujesz: 200 g pieczarek, pierś z kurczaka, pęczek zielonej pietruszki, 200 ml śmietany 12%, łyżeczkę masła, pieprz i sól do smaku, 200 g makaronu (penne, wstążki), potarty ser.
Makaron z kurczakiem i pieczarkami – przygotowanie:
Postaw wodę na makaron i ugotuj go zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Na patelni rozpuść masło, podsmaż przyprawionego, pokrojonego na kawałki kurczaka i pieczarki. Do całości dorzuć posiekane liście pietruszki i śmietanę, całość podduś pod przykryciem.
Na patelnię dorzuć makaron, całość wymieszaj i dopraw do smaku. Tak przygotowanie danie przełóż na talerz i posyp startym serem.
Smacznego!
Czytaj także: