Radio Jura Home

MOJE MIASTO MOJE RADIO • Częstochowa 93.8 FM Słuchaj Online Facebook YouTube Twitter

Radio Jura w kuchni: Finger food na imprezę, czyli faszerowane pieczarki

Facebook Twitter

Radio Jura w kuchni tym razem proponuje Wam danie, które idealnie nadaje się jako przystawka na każdą imprezę.

Radio Jura w kuchni

Radio Jura w kuchni: faszerowane pieczarki w panierce

To danie idealne na prywatkę, parapetówkę czy zabawę w gronie najbliższych. Faszerowane pieczarki w panierce to tzw. finger food, danie przygotowane tak, aby można je było zjeść bez siadania przy stole, używając samych rąk.

Składniki:

  • 10 większych pieczarek
  • papryka czerwona
  • cebula
  • jajko
  • bułka tarta
  • pieprz, sól, olej

Przygotowanie: 

Faszerowane pieczarki przygotowuje się wyjątkowo szybko. Pieczarki obieramy, potem należy odkroić nóżki i posiekać je na malutkie kawałki do osobnej miski. Do tej samej miski siekamy drobno cebulkę oraz paprykę. Wszystko to drobno pokrojone przekładamy na patelnię, doprawiamy solą i pieprzem.

Radio Jura w kuchni

Całość podpiekamy na patelni, żeby papryka zrobiła się miękka. Można dodać odrobinę przecieru pomidorowego lub keczupu.

Radio Jura w kuchni

Wydrążone w środku pieczarki nadziewamy przygotowanym farszem.

Radio Jura w kuchni

Przygotowaną pieczarkę obtaczamy w jajku i bułce tartej, odrobiną bułki sypiemy także farsz. Pieczemy na patelni obracając delikatnie tak, aby farsz nie wypadł.

Smacznego! 

Czytaj także:

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj

Jak mija dzień? Sprawdź najważniejsze wiadomości z 21 lipca 2024