Radio Jura Home

MOJE MIASTO MOJE RADIO • Częstochowa 93.8 FM Słuchaj Online Facebook YouTube Twitter

Radio Jura w kuchni: Ciasto czekoladowo-serowe. Spróbuj łaciatka

Facebook Twitter

Lubisz ciasto czekoladowe i sernik? A może by tak połączyć te dwa smaki w jedno pyszne ciasto? Nic prostszego! Sprawdź przepis na łaciate ciasto.

Radio Jura w kuchni

Radio Jura w kuchni. Ciasto czekoladowo-serowe

Składniki

Ciasto czekoladowe:

  • 350 g mąki pszennej
  • 120 g cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1.5 łyżeczki sody
  • 250 ml mleka
  • 125 oleju
  • 140 g dżemu truskawkowego/ wiśniowego
  • 2 jajka

Masa serowa:

  • 500 g twarogu do sernika
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru
  • łyżka cukru wanilinowego lub łyżka ekstraktu z wanilii
  • 2 łyżki proszku budyniowego

Przygotowanie:

  • Do miski daj wszystkie składniki na ciasto czekoladowe i mieszaj.

  • Mieszaj do wymieszania się składników.

  • Do drugiej miski włóż wszystkie składniki na masę serową i wymieszaj.

  • Ciasto czekoladowe przelej do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, a z masy serowej rób kleksy.

  • Tak przygotowane ciasto włóż do piekarnika (funkcja góra – dół) nagrzanego do 180°, na 40 min. Przed wyciągnięciem sprawdź patyczkiem, czy jest suche.

Smacznego!

Czytaj także:

Najnowsze

R E K L A M A

Polecamy dzisiaj