Pokażmy smaki z naszego regionu!
Festiwal kulinarny "Śląskie smaki" organizowany od lat przez Śląską Organizację Turystyczną w tym roku odbędzie się w Wiśle. 6 czerwca w Beskidach uczestnicy konkursu będą rywalizować o tytuł Ekspertów Śląskich Smaków i statuetki: Złotego, Srebrnego i Brązowego Durszlaka.
Szacowany czas czytania: 00:39
Już można się zgłaszać, w trzech kategoriach: amatorzy – tutaj mogą wystartować Koła Gospodyń Wiejskich czy gotujące rodziny, druga grupa to uczniowie szkół gastronomicznych, a trzecia – profesjonalni kucharze. Przed wszystkimi to samo zadanie: należy przygotować przystawkę lub deser, zupę i danie główne – potrawy muszą mieć związek z tradycjami kulinarnymi województwa śląskiego. Przypomnijmy, że w 2010 roku „Śląskie Smaki” zorganizowano w naszym regionie – w Złotym Potoku odbyła się 5. edycja imprezy.
Regulamin konkursu oraz karty zgłoszenia dostępne są w załączonych plikach. Po wypełnieniu zgłoszenia należy wysłać go do 15 maja br. mailem na karolina@silesia.travel lub pocztą: Śląska Organizacja Turystyczna, ul. Mickiewicza 29, 40-085 Katowice. Więcej informacji na www.slaskiesmaki.pl.