Przejdź do menu głównego Przejdź do treści

REKLAMA

Licealista Adrian Ziółkowski gotuje, że palce lizać

Możemy już śledzić kulinarne poczynania nastoletniego Adriana Ziółkowskiego, którego pasją jest gotowanie. Dzięki hobby sprawdził się w popularnym talent show dla młodych kucharzy, a może pochwalić się niezłym wyczuciem smaku.

Adrian Ziółkowski
Adrian Ziółkowski / fot. Radio Jura

Szacowany czas czytania: 01:38

Adrian Ziółkowski na co dzień to mieszkaniec pobliskiego Wierzchowiska i zwykły licealista z IV LO im. Sienkiewicza.

Adrian Ziółkowski:  To jest takie pokazanie mi, że jednak umiem gotować, że nie tylko w mojej głowie moje dania są dobre, tylko też ludzie, którzy testowali miliony dań są w stanie ocenić, że jednak to moje danie jest dobre i moja pasja jednak przerodziła się w coś potężniejszego, bo dzielę się tym z wszystkimi. Pokonałem jakby lęk, bo miałem lęk przed tymi wszystkimi kamerami i wywiadami i pokazywaniem siebie w internecie, ale uznałem, że pasja jest ponad to i muszę iść się rozwijać i zobaczyć jak mi to wyjdzie.

Adrian do popularnego programu zgłosił się sam, może tutaj pochwalić się ulubionymi przepisami i smakami. Świetnie radzi sobie w kuchni, ale pozostaje to jedynie pasją, nie sposobem na życie. Mimo 17 lat ma już duże doświadczenie w gotowaniu dla siebie i innych.

Adrian Ziółkowski: Ja nie pamiętam dokładnego wieku, w którym to wszystko się zaczęło, ale na pewno nie było to później niż kiedy miałem 10-12 lat. Widziałem jak mój tata gotuje, próbuje z tego czerpać jakąś przyjemność i tak właśnie gotował, gotował i ja tak podpatrywałem, co on sobie tam robił. W ten sposób zacząłem sam to robić, z nim i tak to przerodziło się po prostu dalej w pasję. Moimi ulubionymi potrawami są na pewno dania mięsne – polędwica wołowa, steki, tatary – to jest to, co ja kocham.

Z utalentowanym młodym kucharzem Adrianem Ziółkowskim rozmawialiśmy w studiu Radia Jura. Smacznego.

Czytaj także:

REKLAMA