Jak skrócić przygotowania do wigilii? Restauracje polecają się na święta!
Czas to pieniądz - tę starą jak świat maksymę, coraz częściej przypominają także częstochowscy restauratorzy. Przekonują jednocześnie, że przygotowanie wigilijnych i świątecznych potraw, możemy zostawić specjalistom- czyli zawodowym kucharzom. Plusów takiego rozwiązania jest kilka.
Po pierwsze – nie tracimy energii na bieganie po sklepach, nie stoimy godzinami przy kuchni, czy w końcu mamy więcej czasu dla bliskich. No i w końcu- czas- to pieniądz, a wigilijne i świąteczne dania zamówione w restauracji, mają być także okazją do zaoszczędzenia pieniędzy.
Korzystając z takiej możliwości, na pewno zaoszczędzimy sporo czasu!
Taka forma przygotowania wigilii i świąt jest z roku na rok popularniejsza:
Przykładowe menu i specjały? Posłuchajcie:
To już stały trend stawiania przez restauracje na produkty, które są od a do z przygotowywane samodzielnie przez kucharzy, nie używając np. półproduktów:
Rozmawiał Paweł Stępniewski.